,,Înţelepciunea nu este altceva decât durere vindecată." Robert Gary Lee

26 octombrie 2013

Emoții... și puțină rațiune


                         Dacă suferi, nu-ți fie rușine să plângi, oricum, mâine soarele răsare și pentru tine. Dacă ești fericit, trăiește ca și cum ar fi pentru ultima oară și păstrează magia asta și pentru când vei fi trist, te va ridica. Dacă ești părăsit, înseamnă că ești pregătit pentru un alt început. Dacă te însori mâine,... încearcă să fii optimist. Dacă ești copil, nu te grăbi să crești mare. Dacă ai prieteni adevărați, înseamnă că îi meriți, sper doar să știi să îi păstrezi. Dacă zâmbești, împarte zâmbetul tău cu cineva. Dacă te simți singur printre atâția oameni, e poate pentru că așa ești, dar întotdeauna El e cu tine, face cât toți la un loc. Dacă urăști, încearcă să o faci din dragoste. Dacă ai mai mulți ani decât îți dorești, desenează un șotron și aruncă pietricica pe ce cifră dorești, apoi sari până la ea, dovedind că nu e totul așa cum pare. Dacă ești mamă, iubește-ți copilul până la epuizare, e tot ce are nevoie. Dacă ți-e dor, dorește-ți și mai tare, asta te va aduce mai aproape. Dacă ești nervos, urlă, dar nu la alții și nu în public. Dacă ești îndrăgostit, visează, Iubește, Iubește și nu te opri! Dacă regreți, iartă-te! Dacă ești mirat, înseamnă că încă nu știi că totul e posibil. Dacă nu înțelegi nici nu mai încerca; vei înțelege când nu îți vei mai dori asta. 

18 octombrie 2013

Plus-minus un pas


             Între dragoste și ură e doar un pas. Sunt vorbe, vorbe vechi, ticluite cu înțelepciunea și povara experienței. Sunt vorbe care trezesc rezistență și negare, sunt fapte care dor în uimirea ușurinței cu care se întâmplă.
                     E ura doar un mod de autoconservare în fața dezamăgirii, fie ea susținută sau nu ? Cum poate un sentiment atât de perfect ca iubirea față de un om, oricare, indiferent de relație, să se transforme dintr-un soare într-un biet cărbune? Drepturi, așteptări și orgolii, acestea sunt firele de praf ce atârnă sub acel pas , dându-i greutate, făcându-l posibil și de necontrolat.
                    Măcar atunci când obosim să ducem un război inutil, când reușim să depășim performanța de a reduce întreg universul la un simplu EU, să nu uităm că de la ură la iubire nu e decât un singur pas. Un pas care cere, poate, umilință și renunțare, un pas care face capul să se plece, dar înalță sufletul. Un pas prin care urci. Și care îți dă șansa să mergi mai departe, poate, către adevărata dragoste, pură, necondiționată, fără regrete. O dragoste care nu se măsoară, nu se negociază, nu se transformă, nu se risipește. Se oferă și atât. 

12 octombrie 2013

Sărut mana


                       Mă uit înspre mine și mă bucur deplin că exist. Ce mai trec anii, unul după altul, grăbiți și fără a lăsa loc de tocmeală. Sunt ai mei, toți! Par mulți, dar nu îi simt. Le sunt recunoscătoare că au avut răbdarea și iscusința de a mă trage frumos prin ei, precum firul de ață prin gaura unui ac. Nu s-a pierdut nimic, totul s-a transformat, mai devreme sau mai târziu, în ceva constructiv și util, ca o palmă peste care am putut călca, susținându-mă, echilibrându-mă, spre a păși mai departe.
                         Îmi dau seama că sunt un om bogat, neînchipuit de avut, nu doar prin ceea ce am, ci mai ales prin ceea ce nu am. Prin ceea ce am fost lipsită pentru a putea prețui cu adevărat ceea ce mi s-a dăruit. Sărut mâna, Doamne, pentru tot. Absolut tot!


                                  Dragoslavele 2013

5 octombrie 2013

- ,,În inima omului se află începutul şi sfârşitul tuturor lucrurilor.” Lev Tolstoi